SZERINTEM... - mit gondolok dolgokról én

Unalmas pillanatainkban és nagy ráéréseink közepette rákaptunk a rejtvényfejtésre. Valójában nem újkeletű hobby ez, csak az utóbbi pár évben valahogy kiment a divatból nálunk. Na, de most! Most minden korábbi rejtvénymentes napot többszörösen bepótolunk!

A karantén első hete után tudtam csak valamelyest felocsúdni, hogy mi is történik most velünk. Eleinte kicsit féltem, pánikoltam, aggódtam, majd végül a 2. hétre belerázódtam. Mondhatnám rengeteg időm lett, de ez koránt sincs így. Meglepő, de a szokásos napi teendők mellett úgy elmegy a nap, mint még soha! Fogalmam sincs, hogy csinálom?!

Legutóbb ott hagytam abba, hogy tavaly év végén nagyjából 70 kilósan zártam az évet, plusz 1 kg-t visszaszedve a karácsonyi lazulás következményeként. Szerencsére azt az 1 kg-t 1 hét alatt ledolgoztam, és január elején 68,5 kg voltam. Ám eltelt pár hét, ugyanúgy étkeztem, mint korábban, de a súlyom egy fikarcnyit sem mozdult.

Tulajdonképpen 10 éve tudom, hogy a pajzsmirigyem alulműködik, de különösebben nem izgattam rajta magam, mert az orvosok sem. Jártam évente ellenőrzésre, s mivel a TSH értéke a referencia érték felső határa felett volt valamennyivel, és évről évre nagyjából ugyanaz volt, gondoltam jó ez így. Pedig hát nem! Ha korábban kiokosodtam volna a témában,...

Kifordult a világ a 4 sarkából! Egyre több dolog kapcsán ezt érzem, de ahogyan a nemi identitáshoz viszonyulunk, az végképp elképesztő. Soha nem értettem, miért kell embereket bántani, pocskondiázni azért, mert más, mint mi, nem úgy gondolkodik, mint mi, kék a szeme, vagy egyszerűen csak nincs rajta sapka, mint nyuszikán.

Olvasom az egyik ismert hetilapban, hogy felgyorsult világunkban az érzelmek tempója nem tud alkalmazkodni ehhez a gyorsasághoz, pedig a szerelem lassú időben születik.

Be kell vallanom, régóta foglalkoztat az írás, de sosem volt elég bátorságom belevágni. Persze nem könyvet akartam írni, csak valami olyan lehetőségre gondoltam, ahol néha megfogalmazhatom gondolataimat. Így azután, amikor sminkesként weboldalam is lett, adott volt, hogy blogot kellene indítani.