HOGY'SMINK ? Kezdjük az elején

2019.01.24

Be kell vallanom, régóta foglalkoztat az írás, de sosem volt elég bátorságom belevágni. Persze nem könyvet akartam írni, csak valami olyan lehetőségre gondoltam, ahol néha megfogalmazhatom gondolataimat. Így azután, amikor sminkesként weboldalam is lett, adott volt, hogy blogot kellene indítani.

Nem árulok el titkot, ha elmesélem, a blog elnevezését fiamnak köszönhetem. Még sok évvel ezelőtt, amikor hangosan azon gondolkodtam, milyen nevet lehetne adni a blogomnak, ha útjára indítom, ő egyszer csak előállt ezzel a zseniális névvel.  

A név tehát már régóta megvan, de tartottam attól, hogy nem fogok tudni újdonságokat mondani a sminkelés témakörében, hiszen rengeteg blogon, fórumon rengeteg kérdésre lehet választ kapni. De ismerőseim meggyőztek, biztos vannak olyanok, akik pont az én véleményemre, nézetemre kíváncsiak, írjak csak nyugodtan arról, ami eszembe jut.

Alapvetően mindig van mondanivalóm, ezt a családom és a barátaim biztosan alátámasztják, de szóban elmondani dolgokat mindig sokkal egyszerűbb, leírni több figyelmet, több időt igényel. Aztán ott van annak a kérdése is, vajon a blog csak a sminkelésről szóljon, vagy rólam is, hiszen mindkettő én vagyok, szorosan függünk egymástól...

A végső lökést a blog létrehozására az adta, hogy az évek alatt rengeteg  sminkkel kapcsolatos kérdést kaptam vendégeim részéről, melyekre egyenként válaszolgattam, ám beláttam, egyszerűbb egy helyen leírni, megmagyarázni dolgokat, így bárki, bármikor megtalálhatja. S persze a közösségi média csoportokban is rengeteg smink bakival, rossz megoldással találkozom, melyeket nem tartok követendő példának.

Így végül Új év, új élet! - jelszóval elhatároztam, belevágok.

Szeretnék olyan dolgokról írni, melyek engem is nagyon érdekelnek, foglalkoztatnak, nem csak sminkesként, hanem nőként. Persze elsősorban a szépségre helyezem a hangsúlyt, de szerintem olyan témákat is érinteni fogok, melyek nem kapcsolódnak szorosan a munkámhoz.

Szóval ennyi vívódás után: HOGY'SMINK? Remélem sokan olvastok majd!

Ildi