Reggeli 10 perces smink az üde megjelenésért

2021.03.25

Valószínűleg mindannyian beleesünk az időhiány csapdájába reggelente, munkába induláskor. Legtöbbször már nem marad idő sminkelni, pedig jó lenne vállalhatóvá tenni az arcunkat valahogy. A "szerencsésebbek" munkahelyük felé araszolva, az autójukban próbálnak meg tűzoltásképpen valamit feltenni, na de mi a helyzet a tömegközlekedéssel utazókkal?

Ők már csak abban bízhatnak, hogy sem útközben, sem a munkahelyükre beérve nem találkoznak kollégával, és a napot a női mosdó tükre előtt kezdhetik egy 10 perces smink elkészítésével. 

Az alábbiakban elmondom egy olyan natúr, szépítő smink lépéseit, mely a fenti képen látható, s melyet garantáltan el tudsz készíteni ennyi idő alatt.

1. Folyékony alapozó vagy BB/CC krém felvitele 

  • Soha ne hagyd ki a fül előtti területet, a homlokodat a hajtőnél, és dolgozd el jó alaposan álltól lefelé a nyakad irányába is. Alapozd le a szemhéjadat, ill. a szem körüli területet. Ha még ezen felül szükséges, használj folyékony korrektort.
  • Itt szeretném felhívni a figyelmet, hogy ha a szemed alatt sötét karika látszik, akkor egy narancsos-sárgás korrektorral kezdd az eltüntetését, majd arra tegyél alapozót, fordított esetben szürke színű lesz a szem alatti terület. (A sötét karikák eltüntetéséről egy későbbi posztban lesz még szó).

2.  A szem sminkelése

  • Szemedre használj krém szemfestéket (pl. MAC Paint Pot), satírozd el ecsettel, ne látszódjon éles kontúr a mélyítővonal irányában. (A száradás miatt viszonylag gyorsan kell dolgozni, és fontos! mindig tartsd jól bezárva a tégelyt, mert gyorsan ki tud száradni).
  • Mindig vedd figyelembe, melyik évszaktípushoz tartozol, ennek megfelelően használj meleg (pl. MAC Paint Pot - Groundwork) vagy hideg (pl. MAC Paint Pot - Lay'in Low) tónust. 
  • A felső pillatőbe húzz egy vékony sötétbarna vonalat ceruzával (pl. MAC Eye Pencil Coffe), melyet satírozz el. (Ez a szín kicsit szürkésbarna, így mind a meleg, mind a hideg tónusú bőrhöz megfelel). 
  • Vigyél fel 2 réteg szempillaspirált, de a két réteg között hagyd picit száradni az első réteget, s ha van lehetőséged, fésüld át, hogy ne legyen pókláb-szerű a végeredmény.

3. Jöhet a púder

  • Akár porpúdert, akár kőpúdert használsz, törekedj arra, hogy leheletvékony rétegben vidd fel, főleg a szem alatti területen. 

4. Pirosíts!

  • Ha egészséges, üde arcot szeretnél, a pirosítót használd az almácskákon. Meleg árnylatú bőrhöz barackosat, hideg tónushoz rózsaszíneset válassz.

5. Rúzs vagy szájfény felvitele

  • Ha gyakorlott vagy, tegyél fel egy matt, nude rúzst (pl. Inglot - Jennifer Lopez árnyalatok), de ha se kedved, se időd, se gyakorlatod nincs, válassz inkább egy  szájfényt (pl. Sleek Pout Polish Szájfény), vagy csak egy jó ajakápolót (pl. Paula's Choice Lip and Body, EOS, vagy Coconutoil)

6. Ha van még időd, és megfelelő eszközöd, fésüld át a szemöldököd, 

és KÉSZEN IS VAGY!

Indulhat a napod!


Képek forrása: saját munka, Pinterest