Milyen lesz a szemöldökünk 2020-ban?

2019.11.11

Ha egy szóval akarnék válaszolni, akkor azt kellene mondanom: természetes. Kicsit bővebben: dús és természetes hatású.

A szemöldök nagyon meghatározza az arc karakterét, sokan nem is gondolják mennyire. Ha nagyon világos és szinte nem látszik, vagy ha túl sötét és ezért túl harsány, akkor nagyon öregít. Ugyanígy nagyon előnytelen a  keskeny forma, a túlszedett, a rossz színre festett és még sorolhatnám. Persze az aktuális trend is közrejátszik abban, hogy milyen formájú, színű, vastagságú a szemöldökünk. Nincs új a Nap alatt, a trendek körbe-körbe járnak, időről-időre visszatér az évtizedekkel ezelőtti divat, legfeljebb kicsit módosítva. 

A szemöldök terén sincs ez másképp. Ahogy visszatér a 80-as, 90-es évek  ruha divatja, természetesen hozza magával a smink trend változását is. Ha megnézzük a kifutó sminkeket már nem látunk szépen megrajzolt, túlontúl tökéletes hatású szemöldököket, kapunk helyettük teljesen természetes, alapvetően szedetlen formát. Az elmúlt években szép lassan beúsztak a kifutó sminkek közé a természetes szemöldökök, de tavaly még nem tudták kiszorítani a Kardasian Klán által kreált tökéletesen formázott fazont a hétköznapi sminkek közül.

Hogy miért? Szerintem elsősorban azért, mert a Kardasian szemöldökkel egyidejűleg az erősen megalkotott, kontúrozott arc még mindig reneszánszát éli, ehhez pedig nyilvánvalóan nem illik a natúr, természetes formájú szemöldök. Ám amint a smink trend is elkezd egyre inkább a természetesség felé fordulni, vinni fogja magával a szemöldök trendet is. Látunk már erre példákat a kifutón, a smink trendek között évek óta jelen van a természetes, natúr smink is.

Másrészt -gondolom- azért sem, mert nem rendelkezik mindenki dús szemöldökkel, így hiába szeretné a szemöldök trendet követni, nincs meg hozzá az "alapanyag". Persze meg lehet próbálni orvosolni ezt különböző smink termékekkel vagy mondjuk a microblading-gel, de az is nyilvánvaló, hogy ezek segítségével sem lesz olyan, mint egy eredeti Cara Delevigne szemöldök. 

Tehát mi az, ami megy 2020-ban?

A tökéletesen formázott szemöldök.

És mi az, ami jön?

A felfelé fésült, szedetlen vagy ici-picit megregulázott, természetes szemöldök, mely színében finoman passzol a haj színéhez, inkább világosabb, mint sötétebb annál. 

Nem tudom, ki-hogy van vele, de nekem tetszik! 

képek forrása: internet