Kocsis Judit színművész

2019.05.23

Judit majdnem a szomszédom. Közel lakunk egymáshoz, a nagy park, ami elválaszt bennünket, erre mifelénk már nem távolság. A parkban találkoztunk sok évvel ezelőtt, négylábú kedvenceink ismertettek össze bennünket. Judit Ricsikéje és az én Vacakom sétáltatása közben sokat beszélgettünk. Mindenféléről. Bármely darabban látom, mindig imádom, hogy olyan természetesen játszik és beszél, semmi manír, semmi felesleges mozdulat, hanglejtés. Magánemberként pedig egy kedves, mosolygós, közvetlen ember, egy lány a szomszédból. 

Most ért véget a "Drága örökösök" c. sorozat első évada, melyben Te is játszottál. Mennyire változtatta meg a mindennapjaidat a forgatás?

A forgatások nagy változást hoztak a mindennapi életemben. A színház sajnos kicsit hátrébb szorult, három bemutatómat kellett visszamondanom, mert nem fért bele az időmbe a forgatás mellett. Nagyon nehéz döntés volt, mert a színház a mindenem, de megléptem, mert boldog voltam, hogy kipróbálhatom magam valami másban, mint eddig, több emberhez eljutok, megismernek. A forgatással eljött az a "rémdráma" az életemben, hogy hajnalban kellett kelnem. Én inkább bagoly típus vagyok, a színház is ezt erősítette bennem. A hajnali ½ 4-es kelések igencsak nehezemre estek. Közben persze a régi előadásaimat is játszottam, hála Istennek, a kettő együtt nem volt egyszerű. Szóval nagyon más lett az életem.

Szinkron szerepeid háttérbe szorultak-e mostanság a sorozat miatt?

Igen, a szinkron is háttérbe került idő hiányában, de azért ami belefért igyekeztem elvállalni.

Mivel töltöd az idődet legszívesebben, ha van egy szabad napod?

Azt a kevés időmet, ami marad? A családom nagyon fontos az életemben, igyekszem ilyenkor sokat velük lenni, de a zene a másik mindenem. Mindenevő vagyok. Ha tehetem, szörfözök a YouTube-on! A zene felold, lazít és a stresszoldás legcsodásabb módja. Erre mindig hagyok egy kis időt.

Mitől nő, egy nő szerinted?

Jó kérdés! Én azt gondolom, legfontosabb a belső kisugárzás. Egy nő legfontosabb tulajdonsága a gyöngédség, az odaadás, a szeretteivel való önzetlen törődés és az érzelmi intelligencia. Persze legyen okos és művelt is mindemellett. Mindezek önbizalom nélkül nem léteznek, az önbizalom viszont nem vonatkoztatható el a megjelenéstől. A külső szépség és a belső szépség, oda-vissza hatnak egymásra, bármelyik hiányában nem igazán nő a nő.

Mikor érzed legjobban magad nőként?

Én magam akkor érzem magam leginkább kiegyensúlyozottnak, ha szeretnek és én is szeretek, és el is hiszem, hogy ez lehetséges. Vagyis amikor nemcsak a belső egyensúlyom van a helyén, hanem amikor "szépnek" látom magam, elégedett vagyok a külsőmmel is. Ilyenkor van önbizalmam és bizony ez az az állapot, amikor igazán klassz nőnek érzem magam.

A színpadi smink, és most a sorozatbeli smink miatt több figyelmet igényel az arcbőröd?

A smink régóta jelen van az életemben. 36 éve vagyok színésznő, ezért eddig is nagyon sokat kellett sminkelni magam. A hétköznapokban sokszor pihentetem a bőröm, vagyis nem sminkelek, ilyenkor a napszemüveg a makeup. Persze egy finom smink bármikor belefér. Szerencsés vagyok genetikailag, a jó örökség könnyebbé tette az életem, de az idő engem sem kímél. Igaz mindig nagyon megválogattam, és megválogatom manapság is, hogy milyen krémeket használok, mivel ápolom az arcbőröm és a sminkjeim is jobb minőségűek. Nem dohányzom, nem iszom, az így megspórolt pénzem minőségi arcápolásra fordíthatom.

Mi a legkorábbi sminkeléssel kapcsolatos emléked?

Kislánynak nagyon csajos voltam. Csat, fülbevaló, gyűrű, nyaklánc stb., és mindenekfelett a rúzs... Nagymamám mindig úgy csapott be, hogy a rúzs másik végét érintette a számhoz, de én ezt nem vettem észre, azt hittem én is ki vagyok rúzsozva. Hát így kezdődött!

Mit teszel minden nap a szépségedért?

Igyekszem kialudni magam, ami szinte lehetetlen. Aztán reggel krém és este is, ha nem ájulok el a fáradtságtól. Mostanság, mivel szaporodik az éveim száma, a masszázs is szaporodik. Jó minőségű smink és szépségápolási termékek, én ebben hiszek.

Mi van jelenleg a neszesszeredben?

Rengeteg minden! Korrektor, alapozó, púder, szempillaspirál, szemceruza, pirosító, rúzs... szóval egy kisebb sminkes táskát hurcolok magammal nap mint nap.