Kedvenc termékeim 1. Legkedvesebb szemhéj palettáim

2019.03.08

Sminkesként több szemhéjfesték színre van szükségem, mint egy magánembernek, hiszen minden színtípushoz rendelkeznem kell megfelelő színnel, és nyilván akkor járok jobban, ha palettákat használok. Ezeket általában úgy állítják össze, hogy minden szín harmonizál a többivel. Persze minden palettában vannak olyan színek, melyek a kedvenceim lettek, és nagy előszeretettel használok, és olyanok is, melyek kevésbé, de ettől függetlenül nagy híve vagyok ezeknek a termékeknek. Egyre több márka teszi lehetővé, hogy magunk állítsunk össze egy palettát, ráadásul többféle alap áll rendelkezésünkre a 4 darabostól a 10-12 darabosig, így mind a szakemberek, mind a "háziasszonyok" is megtalálják a számukra legelőnyösebb méretet.

Nem vagyok márkafüggő. A jó minőségű, erősen pigmentált termékeket szeretem. Jónak tartom, ha egy adott palettában matt szemhéjpor is található, bár ezeket ritkábban használom, jó szolgálatot tesz az érettebb korosztály sminkelésekor, vagy kortól függetlenül a mélyítővonalban.

2 kedvenc palettámat mutatnám most be, egyik sem a legeslegújabb az adott márkától, tavaly jelentek meg, de mindkettő telitalálat, szerintem sokáig használni fogom őket. A csomagolásuk nagyon tetszetős, a dobozok ugyan papírból vannak, de jól bírják a gyűrődést, a sminkes táskában hánykolódást. Mágnessel záródnak, melyek hónapok elteltével sem mentek tönkre, ez nagy előnyük más olyan márkákhoz képest, melyeket nem nevezek meg itt, de amelyek csomagolása viszonylag rövid időn belül megadta magát, pedig nem olcsó termékekről beszélünk. A mágneses záródást jobban kedvelem a bepattintóssal szemben, mert gond nélkül, gyorsan nyitható, nem kell vesződni vele. 

MAKE UP FOR EVER - STAR LIT

Sajnos ez a márka nem kapható itthon, a legközelebbi Sephora-ba kell mennünk érte, de ha valaki külföldön jár, érdemes benéznie az üzletbe és felfedeznie a Make Up For Ever termékeit, nem fog csalódni bennük. (Nem összekeverendő a Makeup Revolution-nel!)

A felső hat szín matt, a többi  fényes. Egymással jól keverhetők, szép átmeneteket lehet satírozni velük. Szeretem, hogy hideg és meleg árnyalatok is találhatók a palettában, így sminkesként jól kihasználhatóak a színek.

Az árnyalatok itt látszanak jobban:


MAC - SMARTY PANTS

A MAC termékei jól ismertek idehaza is, ebben a palettában sem csalódunk, hozza a megszokott minőséget. Nagyon szép meleg árnyalatok, öröm velük dolgozni. 3 matt árnyalat mellett 5 metál található, valamint egy opál fényű highlighter. 

A metál árnyalatok kissé krémesek, állaguk a pigmenthez hasonlít. Érdemes először tapogató mozdulatokkal felvinni őket, elteríteni a szemhéjon, utána már klasszul elsatírozható a széleken.

Mint a swatchokból is jól látszik, nagyon jól pigmentáltak mind a metál -, mind a matt árnyalatok is. Nagyon szeretem ezeket a metál színeket használni menyasszony sminkek esetében, mert bár élénk színekről van szó, nem lesz túl hivalkodó, még is látványos eredmény érhető el velük.

Indulhat idén is a Menyasszony Szezon! ;-)

Felhasznált képek saját fotók, és pinterest fotók.