3 sminkhiba, amely idősebbnek mutat 45 év felett

2022.02.13

45 év felett érdemes felülvizsgálni sminkes szokásainkat és átgondolni, hogy vajon az életkorunknak megfelelő-e a régi rutinunk alapján felvitt napi smink? Sokszor a fiatalabb éveinkben használt színek és technikák egyrészt kimennek a divatból, másrészt időnként érdemes új termékeket felfedezni, kilépni a komfort zónánkból, a megszokott sminkelési lépéseket megvariálni.

Vannak olyan gyakori smink hibák, melyet szinte minden korosztály képviselője elkövet, még is leginkább 45 év felett válik igazán hibává, mutatja az arcunkat idősebbnek valós életkorunknál.

A következőkben 3 smink hibát mutatok, amelyet érdemes elkerülni:

Pirosító

Egy bizonyos életkor felett az almácskára felvitt pirosító éveket ad az életkorunkhoz, mert egyrészt ez az elhelyezés sokunknál kiemeli az amúgy is kipirulásra hajlamos bőr pirosságát, mi által bohócszerűvé válik a megjelenés, másrészt a már itt-ott megjelenő ráncokat nagyon kiemeli. Gyakori hiba még, hogy túl sok pirosítót használunk, ráadásul évszaktípusunkhoz nem illő, rossz árnyalatban.

Összességében érdemes tehát világosabb tónusú pírt használni, amely az arccsonton szépen elsatírozva természetes hatást nyújt. Jó választás lehet a krémes formula, amelyet az alapozóra kell feltenni és csak utána fixálni púderrel, szemben a por állagú pirosítóval, melyet a púderezett arcra viszünk fel.

Szemceruza

A felső és az alsó szemhéjon túl vastag szemceruza vonal bezárja a tekintetet, kisebbnek mutatja a szemet, kiemeli a ráncokat. 

Annak érdekében, hogy a szemek nyitottak legyenek érdemes vékonyabb vonalakat húzni és elsatírozni, ill. a fekete helyett használjunk sötétbarna színűt, amely lágyítja az arcot. Emellett fiatalít, ha az alsó pillatőre világosabb szín kerül, a felsőre viszont sötétebb. Megnyitja a tekintetet a vízvonalra felvitt bézs szemceruza is.

Szemöldök

A túl vékonyra szedett, a túl sötét vagy túlzottan megkreált szemöldök, valamint a túlzottan kikopott és világos szemöldök is sajnos öregít. 

A fiatalosabb megjelenés érdekében mindenképpen a természetes hajszínünkhöz igazodó szín az ideális. Ha túl világos, érdemes festetni, ha pedig nagyon kikopott, tetováltatni, mert a szemöldök nagyon meghatározza az arc karakterét.

Képek forrása: Pinterest