Szabó Edit és a Microblading

2019.05.18

Edittel kollégák voltunk, sminkes munkák során találkoztunk évekkel ezelőtt. Az utóbb pár évben egy új, izgalmas területen kamatoztatja mindazt a tudását, amelyet a sminkelés során szerzett. Ismerkedjetek meg vele és a microblading-gel.

Nincsenek könnyű helyzetben a mai kor női. Szinte minden területen meg kell felelniük, ez alól a megjelenés sem kivétel, kinek-kinek igénye szerint. A make up egy csodálatos eszköz ahhoz, hogy megszépítse, megfiatalítsa az arcot, szebbé tegye a bőrt, kiemelje az előnyös részeket, és elkendőzze a kisebb problémákat. Picit időigényes, kell egy kis gyakorlat is hozzá, de hosszú távon mindenféleképpen megéri elsajátítani a technikákat, trükköket, alkalmakra, nagyobb eseményekre pedig érdemes igénybe venni profik segítségét.

Sminkes múltamból sajnos sok olyan tetovált szemöldökkel találkoztam, amin nem sokat lehetett korrigálni. A túl sötét, külön életet élő csíkok a szem felett, melyek közelebb voltak egymáshoz a kelleténél, és amitől sokaknak morcos arckifejezése lett épp úgy megtaláltak, mint a csodálkozó szemöldökök. Minden az arányokkal és formákkal kezdődik, de az is fontos, hogy ne hagyjunk megváltoztathatatlan nyomot az arcunkon, ami később egy rossz védjeggyé válhat. Ezeket a régi "védjegyeket" ma már viszonylag sikeresen lehet halványítani, újra tetoválni, de utána kell járni, hogy hol és ki csinálja meg. Türelem kell hozzá, mert időigényes eljárás.

Minden reggel a tükör előtt hosszú perceket töltünk azzal, hogy ápoltak, fiatalok, és gyönyörűek legyünk. Ám ha szeretnénk kicsit kevesebb időt tölteni ezzel, jó alternatíva lehet a természetes alapanyagokat felhasználó sminktetoválás, ami egyre nagyobb teret hódít a szépségiparban. Előnye abban rejlik, hogy idővel felszívódó pigmentet is lehet már használni, ami nem hagy egy életre nyomot. Ezek a pigmentek a legutolsó fejlesztésű gyártástechnológiával készülnek, anti-allergének, és a legszigorúbb európai szabványoknak kell megfelelniük. Én egy német pigmentet választottam, ami nagyon szépen épül be a bőrbe. Vas-oxid mentes, ezért nem vörösödik, élethű barna színeket lehet vele készíteni.

A természetes sminktetoválás kicsivel több, mint a smink, de kevesebb, mint a tetoválás. Az arcon történő tetoválások közül a szem és száj tetoválását sokan azért választják, hogy a napi sminket megkönnyítsék. A szemöldök egy más terület, mert ugyan itt is szóba jöhet a karakteresebb kiemelés, de sokan inkább a szemöldök hiányosságait, tökéletlenségét szeretnék korrigálni. Ezért sok olyan hölgy választja ezt a megoldást, akik nem sminkelnek, és egyre többen vállalják az érettebb korosztály képviselői közül is.

Eleinte a szakemberek csak satíros szemöldököt, tusvonalat, és szájkontúrt készítettek, ám idővel finomodtak a technikák, tökéletesítették a pigmenteket, és az igényekhez kezdték hangolni az irányzatokat. A legnagyobb változás talán a szemöldökök terén figyelhető meg. A satíros eljárás mellett megjelent a szálas technika, ami lehet gépi, és már lehet manuális is. A manuális technika keletről érkezett, egy japán tollal készíthető, melynek végén tűsor van. Ez a microblading, vagy más néven japán technika, ami valójában egy régi módszer újjáélesztése. Ezt a technikát választottam én is, mert a legvékonyabb szálak így érhetők el, és ezzel alakíthatók ki a legvalósághűbb szemöldökök.

Több szálrendezés van, ami követi a saját szemöldök szálainak irányát, így válva szinte láthatatlanná. Olyan hölgyeknek ajánlom, akiknek még nincs szemöldök tetoválásuk, vagy szinte teljesen kifakult a régi. Ezzel a megoldással lehet a hiányokat pótolni, a túl világos vagy ritka szemöldökön picit erősíteni, vagy az előnytelen formán korrigálni úgy, hogy az eredeti szemöldök megmarad.

Vannak olyan hölgyek, akik a természetes, szálas szemöldököt választják, de alkalmanként szemöldökpúderrel ráerősítenek. Ez egy jó lehetőség arra, ha időközönként igény van egy kis karakterre, de visszafelé nem igazán működik. A karakteresebb szemöldököket nagyon nehezen lehet a természetesebb irányba módosítani, és nem garantált a siker. 

Azoknak is ajánlom, akik esetleg nem sminkelik magukat, a természetesebb megjelenést kedvelik, vagy teljesen idegenkednek a tetoválástól, de szükségük lenne a szemöldökük korrigálására. Ez a technika a természetessége miatt minden korosztálynak választható. A szemöldök arcunknak az a része, amelynek szépsége nagyon erősen befolyásolja karakterünket, megjelenésünket, az összhatáshoz határozottan hozzátesz. Hiánya, vagy kevésbé tökéletes formája viszont azonnal szembetűnik. 

A természetes alapanyagú, idővel teljesen felszívódó pigmentekkel készített tetoválások nem örök életűek. Kortól, pigment színétől, a bőr minőségétől függően 1-1,5 évente érdemes újrahúzatni a szemöldököt. Ilyenkor lehet apróbb változtatásokat is eszközölni, sötétíteni, vastagítani, picit változtatni a formán, de akár maradhat minden változatlan is. Ha nem tetoválják újra a szemöldököt, akkor idővel szinte teljesen fel is szívódhat. Aki pedig meggondolja magát, és már nem szeretne tetoválást, már több technika is elérhető, hogy maradéktalanul eltüntessék a tetoválást rövid időn belül.

A weboldalamon több információ is olvasható a részletekkel kapcsolatban: https://www.termeszetesszemoldok.hu

Nem ajánlok végleges, vissza nem fordítható változtatásokat az arcon, mert korral változik az arc karaktere, s persze legyünk őszinték, az idő sem nekünk dolgozik, és a gravitáció sem a legjobb barátunk.

A végére pedig hoztam két képet egy kedves vendégemről, amelyen jól látható, hogy hogyan lehet korrigálni az asszimetriát, változtatni a szemöldök formáján kissé megemelve, ami megnyitja a tekintetet.

Kívánom, hogy mindenki megtalálja a számára tökéletes utat a szépüléshez!

Szabó Edit

Természetes Szemöldök Stúdió